x
sadsad x
asdasd

“Yapay Zeka” Eğitim Dünyasını Nasıl Etkiliyor?

09 Nisan 2020
“Yapay Zeka” Eğitim Dünyasını Nasıl Etkiliyor?

Değişen dünya ve gelişen teknoloji ile birlikte eğitim dünyası yepyeni bir hal alıyor. Çocuklar klasik derslerin yanı sıra yapay zeka da dahil olmak üzere pek çok yeniliği ve teknolojik gelişmeleri derslerde öğrenmeye başlıyor. Bu eğitim tarzını ilgi çekici kılabilmek adına da yeni oyuncaklar türüyor. Junoo dünyasının bünyesinde bulunan akıllı teknolojik oyuncaklar ise bunların bir örneği.

Junoo’nun Imagine Station’a ait artırılmış gerçeklik yapbozları, kodlama oyunu ve Logiblocs’a ait elektronik devre setleri çocukları erken yaşta bilim ve teknoloji ikilisiyle buluşturuyor. Üstelik oyunun basit yapısı ve hızlıca hazırlanabiliyor olması, çocukların sıkılmadan adapte olabilmesini sağlıyor.

Günümüzde beceri oyunları ve zeka geliştirici oyunlar öğretmenler tarafından tavsiye edilmesinin yanı sıra okullarda da ders olarak işleniyor. “Yapay Zeka”nın ve onunla uyumlu oyunların eğitime katkılarını maddeler halinde özetlersek şunları söyleyebiliriz;

  • Yapay zeka çocukların hangi konuda eksikleri olduğunu görmesine ve bunu hızlıca telafi etmesine olanak sağlar.
  • Yapay zeka, öğrencinin ihtiyacına yöneliktir.
  • Yapay zeka, deneme-yanılma yönetimini hızlı ve en verimli şekilde hayata geçirir.
  • Yapay zeka öğrenen çocuklar, teknolojinin esiri değil yöneticisi olmaya başlar.
  • Kendisini geliştiren ve teknoloji ile uyum yakalayan çocuklar daha özgüvenli ve daha bilinçli bir nesil oluşmasında en önemli rolü oynar.

İlerleyen yıllarda bu “Yapay Zeka Teknolojisi”nin hayatımızda çok daha büyük yerler kaplayacağını öngörebiliyoruz.

Peki, şimdiden çocukların bu dünyaya adapte olabilmesini sağlayabilecek, “Yapay Zeka” ile uyumlu oyuncaklar neler? Junoo olarak bünyemizde barındırdığımız akıllı oyuncaklarda çocuklara artı değer sağlamak temel hedefimiz. Gelin bunlara beraber göz atalım.

3 Yaş Üstüne Özel İlk Kodlama Oyuncağı: Code A Maze

Code a Maze

Kodlama oyuncaklarının neredeyse tamamı 7 yaş ve üzerine yönelik. Oysa çocuklar çok daha küçük yaşta parçalara bölme, analiz etme ve beyinlerini bu eğilimle geliştirme yetisine sahip. 3 yaş üzerine uygun tek kodlama oyuncağı Code A Maze ile çocuklar robotik kodlamanın temelini öğreniyor. Robota çizdikleri rota ile onu yönlendirebiliyor ve oyundaki görevleri tamamlarken kodlamanın ana yapısını keşfetmiş oluyor.

Arttırılmış Gerçeklik Uyumlu Puzzle Serisi: AR Floor Puzzles

AR Floor Puzzle

Teknolojinin son gözdesi; Augmented Reality yani artırılmış gerçeklik. AR Floor Puzzles serisi, çocukların yapay zeka dünyasına en eğlenceli şekilde adım atmasını sağlıyor. Unicorn, flamingo veya dinozor temalı kutudan herhangi birine sahip olan çocuk, oyunun uygulamasını kullanarak kutudan çıkan kartları canlandırabiliyor. Telefon veya tabletin ekranından kartlarına baktığında uçan bir unicorn, yürüyen bir flamingo ya da kocaman bir dinozor gören çocuklar, yapay zeka ile eğlenceli bir yoldan tanışmış oluyorlar.

Hata Yapmaya İmkân Vermeyen Elektronik Devre Seti: Logiblocs

Devre Seti

Red Dot Tasarım Ödülleri tarafından Best Of The Best ödülü almış, 5 ayrı sete sahip Logiblocs; çocukların elektronik devrelerin mantığını anlamasını sağlıyor. Logiblocs setlerinin en önemli özelliği, hangi parça takılırsa takılsın mutlaka çalışıyor olması. Böylece; hata yapmayan çocukların hevesleri kırılmıyor, başarısızlık duyguları oluşmuyor, oyundan da ve öğrenmekten de vazgeçmiyorlar. Logiblocs setlerinin içinde onlara farklı mantıkları öğretecek ve değişik projeler oluşturmalarını sağlayacak parçalar mevcut. Küçük bir mucidin oluşumuna şahit olmak ise eşsiz bir deneyim!

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.